Maso
Domácí uzenina z vepřového válečku
1 – 1,30 kg vepřového válečku (karé bez kosti)
5 lžiček soli na nakládání masa
6 zrnek nového koření
4 bobkové listy
10 zrnek pepře
1 lžička cukru
1 litr vody4 stroužky česneku
V litru vody uvaříme koření, potom rozpustíme cukr a nakládací sůl.
Maso očistíme od blanek, vložíme do skleněné nebo hliněné nádoby a zalijeme studenou marinádou. Přidáme přepůlené stroužky oloupaného česneku a dáme na 5 dní do lednice. Maso každý den nezapomeneme obrátit!
Po pěti dnech maso vyjmeme z marinády a vložíme do vody předehřáté na teplotu 80 °C a teplotu udržujeme. Po 1,5 hodině odstavíme a necháme vychladnout.
Vyndáme z nálevu, osušíme a necháme do druhého dne v lednici. Potom krájíme tenké plátky a vkládáme do sendvičů.
Ohodnoťte tento recept:
107 hlasů