Maso

Krůtí řízek se slaninou

4 řízky z krůtího masa (prsa, horní stehno)
2 vejce
100 g slaniny
160 ml kefíru
2 stroužky česneku
5 vrchovatých lžic hladké mouky
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení

Řízky malinko rozklepeme rukou, osolíme je, opepříme a obalíme ve strouhance. Namáčíme v těstíčku a pozvolna osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Těstíčko

Vejce rozšleháme s hořčicí a prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, kefír, mletou papriku a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme mouku. Jakmile je těstíčko hladké bez hrudek, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s vlastní domácí čalamádou.

Ohodnoťte tento recept: 

39 hlasů

Další recepty Celý díl