Maso
Krůtí řízek se slaninou
4 řízky z krůtího masa (prsa, horní stehno)
2 vejce
100 g slaniny
160 ml kefíru
2 stroužky česneku
5 vrchovatých lžic hladké mouky
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
strouhanka
olej na smažení
Řízky malinko rozklepeme rukou, osolíme je, opepříme a obalíme ve strouhance. Namáčíme v těstíčku a pozvolna osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Těstíčko
Vejce rozšleháme s hořčicí a prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, kefír, mletou papriku a dobře prošleháme. Nakonec vmícháme mouku. Jakmile je těstíčko hladké bez hrudek, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s vlastní domácí čalamádou.
Ohodnoťte tento recept:
39 hlasů