Masová směs na ďábelské tousty
1 kg rajčat
1 kg paprik
1 kg mletého vepřového masa
2 větší cibule
8 stroužků česneku
100 ml oleje
½ sáčku kořenícího přípravku na zavařování
2 chilli papričky
sůl
pepř
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji. Rajčata oloupeme a zbytek surovin umeleme na masovém mlýnku. Kořenící přípravek rozdrtíme v hmoždíři na prášek. Nejlépe poslouží DEKO na zavařování.
Dobře promícháme, vložíme chilli papričky a ochutíme rozdrceným kořenícím přípravkem. Necháme v troubě odkryté péct zhruba hodinu, aby se zredukovala šťáva. Vyndáme z trouby, podle potřeby dosolíme, opepříme, dochutíme, a ještě horkou směs plníme do zavařovacích sklenic. Ihned zavřeme víčkem a necháme zabalené v utěrce pomalu vychladnout.
Vychladlé dáme zavařit na jednu hodinu při teplotě 90 °C.
Náš tip
Pokud se nám neurodila rajčata, můžeme použít odpovídající množství loupaných konzervovaných rajčat.
Tuto konzervu můžeme využít s přidáním rajčatové omáčky i jako boloňskou omáčku na těstoviny.
Jinak nejlépe vynikne na čerstvé topince posypaná strouhaným sýrem.
Ohodnoťte tento recept: