Saláty

Salát z fermentované zeleniny

Množství zeleniny je libovolné (dá se nakládat do soudku nebo vakuovat a nechat kvasit). Vybereme tvrdou zeleninu (květák, brokolici, cibuli, zelí, mrkev). Nakrájíme na menší kousky, blanšírujeme ve sladkokyselém láku (0,5 l octa na 1,5 l vody, hořčičné semínko, 100 g cukru). Blanšírujeme na skus a křupnutí. Po uvaření zeleninu zchladíme v ledu a vakuujeme. Necháme minimálně 1 měsíc probíhat proces kvašení.

Servírovat můžeme s kombinací listových salátů, hroznového vína, klidně i se segmenty pomerančů nebo řepy.

Doplnit můžeme o

Mátový dressing

100 g nasekané máty
350 g zakysané smetany
150 g jogurtu
10 g drceného česneku
citronová šťáva
sůl a pepř podle chuti

Vše smícháme dohromady a můžeme servírovat.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl