Saláty
Salát z fermentované zeleniny


Množství zeleniny je libovolné (dá se nakládat do soudku nebo vakuovat a nechat kvasit). Vybereme tvrdou zeleninu (květák, brokolici, cibuli, zelí, mrkev). Nakrájíme na menší kousky, blanšírujeme ve sladkokyselém láku (0,5 l octa na 1,5 l vody, hořčičné semínko, 100 g cukru). Blanšírujeme na skus a křupnutí. Po uvaření zeleninu zchladíme v ledu a vakuujeme. Necháme minimálně 1 měsíc probíhat proces kvašení.
Servírovat můžeme s kombinací listových salátů, hroznového vína, klidně i se segmenty pomerančů nebo řepy.
Doplnit můžeme o
Mátový dressing
100 g nasekané máty
350 g zakysané smetany
150 g jogurtu
10 g drceného česneku
citronová šťáva
sůl a pepř podle chuti
Vše smícháme dohromady a můžeme servírovat.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů