1 plech

150 g bílků
165 g cukru
60 g polohrubé mouky
60 g pražených lískových ořechů bez slupky
0,5 l šlehačky 33%
moučkový cukr na posypání

2 ztužovače šlehačky
100 g ovoce

Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Ořechy nameleme a smícháme s prosátou moukou. Do ušlehaných bílků lehce vmícháme směs mouky a ořechů. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem.

Pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme péct do trouby vyhřáté na teplotu 175 °C přibližně na 10 minut. Po upečení necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Vystydlý plát otočíme, sejmeme opatrně pečicí papír a obrátíme zpět. Potřeme šlehačkou a zarolujeme. Zarolovanou roládu nakrájíme a ozdobíme šlehačkou i čerstvým ovocem.

Ohodnoťte tento recept: 

50 hlasů

Další recepty Celý díl