Moučníky a cukroví

Dort Piña Colada

na velký plech 32x40 cm množství zdvojnásobíme

průměr dortu 20 cm

2 vejce
50 g cukru
30 g másla
30 g čokolády
40 ml mléka
15 g kakaa
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva

Na zvlhčení korpusu

100 ml mléka
30 ml rumu
2 lžičky vanilkového cukru

Ananasový krém

300 g ananasového kompotu
50 ml vody
30 g kukuřičného škrobu
40 g másla
30 g cukru

Kokosový krém

400 ml kokosového mléka
75 g cukru
50 ml likéru Piña Colada
1 kokosový pudinkový prášek
100 g másla
100 ml smetany ke šlehání

250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

ananas a čokoládové ozdoby na ozdobení

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu, přilijeme mléko a zapracujeme kakao i mouku s práškem do pečiva.

Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy nebo formy vystlané pečicím papírem.

Mléko svaříme s cukrem a ochutíme rumem. Přelijeme jím ještě teplý korpus.

Ananasový kompot rozmixujeme s vodou a škrobem, přelijeme do rendlíku a uvaříme hustý krém.

Do horkého krému přidáme cukr a máslo. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom nalijeme na korpus. Vložíme do lednice.

Kokosové mléko rozmícháme s kokosovým pudinkem, do horkého nalijeme likér Piña Colada a necháme vychladnout. Občas promícháme nebo zatáhneme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.

Ušleháme šlehačku.

Máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháme kokosový pudink. Nakonec zlehka zašleháme šlehačku. Vyndáme korpus z lednice, navrstvíme na dort a opět vložíme do lednice.

Poslední vrstvou je šlehačka, kterou ušleháme spolu se ztužovačem. Ozdobně nastříkáme na dort. Necháme v lednici ztuhnout.

Z rozpuštěné čokolády si vyrobíme ozdoby. Dort vyndáme z formy, ozdobíme kousky ananasu, lístečky meduňky nebo máty a čokoládovými ozdobami.

Ohodnoťte tento recept: 

18 hlasů

Další recepty Celý díl