Dort Piña Colada


na velký plech 32x40 cm množství zdvojnásobíme
průměr dortu 20 cm
2 vejce
50 g cukru
30 g másla
30 g čokolády
40 ml mléka
15 g kakaa
120 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Na zvlhčení korpusu
100 ml mléka
30 ml rumu
2 lžičky vanilkového cukru
Ananasový krém
300 g ananasového kompotu
50 ml vody
30 g kukuřičného škrobu
40 g másla
30 g cukru
Kokosový krém
400 ml kokosového mléka
75 g cukru
50 ml likéru Piña Colada
1 kokosový pudinkový prášek
100 g másla
100 ml smetany ke šlehání250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačkyananas a čokoládové ozdoby na ozdobení
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu, přilijeme mléko a zapracujeme kakao i mouku s práškem do pečiva.
Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy nebo formy vystlané pečicím papírem.
Mléko svaříme s cukrem a ochutíme rumem. Přelijeme jím ještě teplý korpus.
Ananasový kompot rozmixujeme s vodou a škrobem, přelijeme do rendlíku a uvaříme hustý krém.
Do horkého krému přidáme cukr a máslo. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom nalijeme na korpus. Vložíme do lednice.
Kokosové mléko rozmícháme s kokosovým pudinkem, do horkého nalijeme likér Piña Colada a necháme vychladnout. Občas promícháme nebo zatáhneme potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup.
Ušleháme šlehačku.
Máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháme kokosový pudink. Nakonec zlehka zašleháme šlehačku. Vyndáme korpus z lednice, navrstvíme na dort a opět vložíme do lednice.
Poslední vrstvou je šlehačka, kterou ušleháme spolu se ztužovačem. Ozdobně nastříkáme na dort. Necháme v lednici ztuhnout.
Z rozpuštěné čokolády si vyrobíme ozdoby. Dort vyndáme z formy, ozdobíme kousky ananasu, lístečky meduňky nebo máty a čokoládovými ozdobami.
Ohodnoťte tento recept: