Maso

Krkovice na gril v kávové marinádě

1 kg vepřové krkovice bez kosti
100 ml pomerančové šťávy
100 ml grepové šťávy
1 chilli paprička
1 lžíce mleté kávy
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky kari koření
1 lžíce hrubozrnné soli
4 lžíce oleje
1 lžička uzené papriky
mletý pepř

Krkovici nakrájíme na silnější plátky (4 – 5 plátků). Zbytek surovin smícháme a plátky naložíme do marinády. Necháme je marinovat alespoň 12 hodin, ale v pohodě vydrží i 4 dny.

Potom grilujeme, jak jsme zvyklí – na grilu elektrickém, plynovém či na dřevěné uhlí. Když nevyjde počasí, pečeme na pánvi, zhruba 4 minuty z každé strany. Potom na každý plátek masa položíme kousek másla a necháme pod alobalem asi 5 minut odpočívat.

Podáváme se zeleninovým salátem, pečenými bramborami, opečenou bagetkou…

Náš tip

Jako příloha se hodí celerový salát, jehož recept je na našich stránkách.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl