Luštěniny a obiloviny

Fazolový vege burger

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
špetka kurkumy
100 g žampionů
400 g vařených červených fazolí
50 g nachos lupínků
75 g čerstvé strouhanky
1 lžíce chilli omáčky
sůl
pepř

slunečnicový olej na potření

4 housky (sýrové, dýňové)
4 lžičky arašídového másla
8 plátků rajčat
6 lžic majonézy
1 chilli paprička
jarní cibulka nebo červená cibule

V pánvi na olivovém oleji opečeme cibuli dosklovata, potom přidáme plátky česneku a lehce orestujeme spolu s kořením. Přidáme nadrobno nakrájené žampiony a ještě 2 minuty restujeme.

Fazole rozmačkáme, smícháme se zbylými surovinami a obsahem pánve. Nachos nadrtíme a přidáme do směsi. Dobře dochutíme a necháme chvilku odležet.

Vytvarujeme 4 burgery a položíme na alobalový tácek potřený olejem. Grilujeme asi 3 minuty z každé strany.

V průběhu grilování si opečeme rozříznuté housky. Spodní část potřeme arašídovým máslem, položíme 2 plátky rajčete, na ně dáme chilli majonézu, kterou jsme připravili smícháním majonézy s jemně nakrájenou chilli papričkou nebo chilli vločkami. Položíme burger, plátek cibule a přiložíme druhou část housky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl