Maso

Kuřecí křídla Buffalo

1500 g kuřecích křídel
5 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce jablečného octa
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžičky bylinkové soli
1 lžíce sušeného tymiánu
6 lžic teriyaki omáčky
3 lžíce medu

Všechny suroviny kromě křídel dobře promícháme ve větší míse nebo rovnou v pekáčku. Přidáme a dobře vmícháme křídla, která jsme zbavili konců. Ty nevyhazujeme, ale schováme na vývar. Necháme naložené do druhého dne, minimálně však 3 hodiny.

Přendáme do pekáčku a pečeme hodinu při teplotě 180 °C. Podáváme s dipem a čerstvou zeleninou. Dobře vypadají řapíky celeru, mrkev, okurka, paprika,...

Náš tip

Osvědčený je česnekový dip ze zakysané smetany a velmi chutný a jemnější je pažitkový dip.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl