Jahodové cupcakes


12 kulatých vanilkových sendvičových sušenek
12 jahod
110 g zakysané smetany
70 g moučkového cukru
2 vejce
1 lžička vanilkové pasty
110 g prosáté hladké moukylyofilizované jahody na ozdobu
Krém
100 g rozmixovaných jahod
250 g mascarpone
100 g másla
cukr dle chuti
Začneme přípravou krému, který potřebuje zchladit. Mascarpone vyšleháme elektrickým ručním šlehačem s máslem a cukrem. Postupně zašleháme jahodový protlak. Krém musí být lehký a nadýchaný. Přendáme ho do zdobicího sáčku a necháme vychladit v lednici.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 °C a vyložíme papírovými košíčky plech na muffiny. Na dno každého z nich přidáme plněnou sušenku a na ni celou jahodu špičkou nahoru.
Cukr šleháme se smetanou, dokud nezískáme lehkou a nadýchanou konzistenci. Postupně přidáme vejce a dobře prošleháme.
Přidáme vanilkovou pastu i mouku a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Směs nastříkáme do košíčků tak, aby koukala špička jahody.
Poklepeme plechem o pracovní plochu, aby se těsto vyrovnalo, a pečeme 15 minut, dokud nebudou košíčky nadýchané a zlatavé. Necháme na mřížce vychladit. Potom nastříkáme polevu a ozdobíme kousky nebo prachem z mrazem sušených jahod.
Ohodnoťte tento recept: