Sirup z květů magnolie


1 hrnek nakrájených květů magnolie
1 hrnek cukru
1 hrnek vody
Na sirup necháme zahřívat stejné množství vody, cukru a nakrájených květů magnolie, dokud se cukr nerozpustí.
Potom necháme vychladnout a macerovat. Po 24 hodinách znovu ohřejeme, scedíme a používáme jako sladidlo do nápojů nebo dezertů.
Květy magnolie jsou jedlé a jsou součástí některých tradičních kuchyní v Asii, zejména v Japonsku a Číně. Květy se často používají k přípravě čaje nebo se přidávají do jídla jako ozdoba nebo dokonce surovina.
Mají mírně sladkou a citrusovou chuť.
2 květy magnolie stačí vylouhovat v horké vodě, přidat trochu medu a voňavý osvěžující čaj může být zajímavým zpestřením čajového dýchánku.
Dobře vypadají nasušené květy magnolie v bylinné čajové směsi. Už teď přece musíme myslet na Vánoce:)
Květy magnolie jsou známy pro své léčivé vlastnosti a jsou součástí tradiční medicíny v mnoha částech světa, zejména v Asii. Obsahují mnoho bioaktivních látek i antioxidanty, které mají protizánětlivé účinky.
V tradiční čínské medicíně se květy magnolie používají k léčbě úzkosti, deprese, menstruačních poruch a dalších zdravotních problémů.
V Japonsku jsou květy magnolie používány pro své uklidňující účinky, zejména v aromaterapii a při masážích.
Recept na mast z magnolie, která poslouží na masáže, ale i na akné a kožní problémy, najdete na našem webu. Zatím si květy magnolie nasušíme. Můžeme jimi rovněž ozdobit muffiny či je použít na sirup nebo čaj.
Ohodnoťte tento recept: