Maso

Paštika z drůbežích jater

60 g nesolených pistácií, kešu nebo mandlí
75 g cibule
1 stroužek česneku
150 g másla
250 g jater (kuřecí, krůtí)
1 svazek bylinek (tymián, bobkový list, petrželka)
½ čajové lžičky soli
3 lžíce koňaku
mletý černý pepř

Ořechy nasekáme na kousky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na lžíci másla. Přidáme očištěná játra a bylinky. Restujeme na pánvi asi 12 minut. Přidáme koňak a odstavíme.

Vyndáme bylinky a vše přendáme do mixéru. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme zbytek másla a našleháme. Ručně zamícháme ořechy.

Nalijeme do misek nebo skleniček a necháme v lednici jeden den uležet. Podáváme s toasty a brusinkami.

Náš tip

Paštiku je možné zavařit a mít poklad v domácích zásobách. Zavařená se hodí i jako dárek.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl