Maso

Vepřová panenka pečená dorůžova

1 vepřová panenka
1 lžíce oleje
sůl
pepř

Troubu zapneme a vyhřejeme na teplotu 180 °C.

Panenku očistíme, potřeme olejem a ochutíme čerstvě drceným pepřem a solí. Na suché rozpálené pánvi zprudka opečeme ze všech stran, zhruba minutu z každé strany. Potom vložíme do trouby a pečeme 8 minut v troubě.

Po upečení přikryjeme na 10 minut alobalem a necháme odpočívat. Krájíme na plátky.

Obvykle kupujeme menší panenky z mladého prasátka. Pokud koupíme větší panenku, upravíme si dobu pečení o cca 2 minuty. Stejně tak, když máme radši maso propečenější.

Výpek můžeme zředit vývarem nebo vínem a připravit k panence omáčku.

Ohodnoťte tento recept: 

42 hlasů

Další recepty Celý díl