Luštěniny a obilovinyPolévky

Toskánská fazolová polévka

2 lžíce olivového oleje
2 cibule nebo šalotky
2 mrkve
sůl
pepř mletý
4 stroužky česneku
1,2 l zeleninového vývaru nebo vody
2 plechovky velkých bílých fazolí nebo 500 g vařených
4 rajčata nebo plechovka rajčat
6 listů kapusty, mangoldu nebo špenátu
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžička balzamikového octa
parmezán
bylinky na ozdobu

V hrnci rozehřejeme olivový olej, vmícháme na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Osolíme, opepříme a 5 minut restujeme.

Přidáme nasekaný česnek, podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou. Při nižší teplotě a za občasného míchání redukujeme asi 20 minut.

Potom přidáme slité fazole, na kousky nakrájená rajčata, kapustu, snítky rozmarýnu a tymiánu. Zalijeme zbytkem vývaru a vaříme dalších 15 minut.

Dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Ozdobíme parmezánem a bylinkami (hodí se petrželka, pažitka, bazalka…).

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl