Ryby a mořské plodySaláty

Fazolový salát s tuňákem

1 avokádo
300 g vařených bílých fazolí
1 červená cibule
limetková šťáva
hrst hladkolisté petržele
3 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
1 chilli paprička
bílý balzamikový krém s citronem nebo pomerančem
160 g plechovka tuňáka v oleji

Den namočené fazole uvaříme v čisté vodě doměkka a scezené nasypeme do mísy. Avokádo překrojíme napůl, vyndáme pecku, pomocí lžíce ho vyloupeme ze slupky a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky, petrželku nasekáme najemno, chilli papričku na malé kostičky.

Vše promícháme a zakapeme olivovým olejem, limetkovou šťávou, opepříme, případně dosolíme a dochutíme balzamikovým krémem.

Salát dobře promícháme, a nakonec posypeme scezeným tuňákem z konzervy.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl