Zeleninová jídla

Brambory nakyselo

5 brambor
sůl
1 cibule
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
olej
hladká mouka
1 stroužek česneku
máslo na jíšku
1 lžička mleté červené papriky
3 dl mléka
250 ml sladké smetany
2 lžíce cukru
2 lžíce octa

klobása
vejce

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme rozdrcený česnek a mletou papriku. Necháme vychladnout.

Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do hrnce s vroucí vodou. Přidáme sůl, co nejjemněji nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř uvařené.

Přilijeme mléko a vychladlou jíšku. Necháme přejít varem, aby se jíška rozvařila. Zjemníme smetanou.

Vložíme na kolečka nakrájenou klobásu, ochutíme cukrem, octem a osolíme. Z vajec upečeme volská oka a podáváme s nimi.

Klobásu lze vynechat.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl