Maso
Kachna na medu
1 kachna
sůl
kmín
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
10 lžic sójové omáčky
500 ml vývaru
Kachnu osolíme a okmínujeme. Smícháme vývar se sójovou omáčkou, medem
a prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na plátky.
Kachnu obložíme cibulí a zalijeme zálivkou z vývaru. Necháme přes noc uležet. Ráno ji vložíme do trouby nebo pomalého hrnce a pečeme pomalým pečením 5 – 7 hodin úplně doměkka.
Poslední hodinu pečeme kachnu odkrytou. Cibule se rozpadne a zahustí omáčku s výpekem.
Ke kachně se hodí červené zelí a bramborové knedlíky, lokše nebo noky, ale i rýže. Záleží na tom, co máte rádi.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů