Domácí kuřecí kebab
20 ks horních kuřecích stehen
Na marinádu
10 lžic jogurtu
2 cibule
7 stroužků česneku
4 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sladké červené papriky
4 lžičky chilli vloček
2 lžičky mletého černého pepře
4 lžičky oregana
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce soli
Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže. Cibuli nastrouháme nahrubo, česnek najemno a smícháme všechny suroviny na marinádu. Stehna naložíme do marinády a necháme je v ní 24 hodin. Potom je zabalíme do potravinářské fólie tak, abychom vytvořili pevný váleček. Konce zavážeme a přebalíme ještě 2 –3 x.
Necháme zamrazit a potom ze zamraženého válečku krájíme tenké plátky, které si podle potřeby osmahneme v oleji na pánvi.
Podáváme se zeleninovým salátem, česnekovým dipem a rýží nebo zabalené v pita chlebu či tortille.
Ohodnoťte tento recept: