Moučníky a cukroví

Čokoládová bábovka plněná tvarohem a višněmi

Čokoládové těsto

150 g hořké čokolády
200 g másla
180 g cukru
1 špetka soli
1 balíček vanilkového cukru
4 vejce
280 g mouky
4 lžičky kakaového prášku
1,5 lžičky prášku do pečiva
70 ml mléka

Tvarohové těsto

2 vejce
100 g cukru
350 g nízkotučného tvarohu
20 g kukuřičného škrobu

250 g mražených višní

Višně dobře osušíme a obalíme v mouce. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.

Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme vejce. Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a přidáme do máslové směsi s 50 ml mléka.

Nakonec přilijeme vlažnou tekutou čokoládu.

Krátce promícháme.

Tvarohové těsto

Cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh a škrob. Krátce promícháme.

2/3 čokoládového těsta nalijeme do vymazané bábovkové formy. Lžící uděláme do těsta rýhu. Čokoládové těsto na okrajích vytáhneme nahoru. Do rýhy vlijeme tvarohové těsto a zatlačíme do něj višně.

Zbytek čokoládového těsta smícháme s 20 ml mléka (díky tomu se těsto lépe roztírá). Opatrně rozetřeme na světlé těsto. Netlačíme na něj!

Pečeme hodinu ve vyhřáté troubě na teplotu 170 °C. Po vytažení z trouby necháme na mřížce vychladnout. Teprve potom vyklopíme. Vlažná nebo horká bábovka by se mohla při vyklápění rozpadnout.

Bábovka je lepší druhý den, když je uleželá.

Ohodnoťte tento recept: 

57 hlasů

Další recepty Celý díl