Velikonoční slané řezy


Špenátové těsto
400 g mraženého špenátu
4 vejce
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
Náplň
200 g camembertu
3 lžíce pažitky
50 g majonézy
150 g másla
1 červená cibule
2 rajčata
50 g šunky300 g jemně strouhaného sýra
majonéza
2 stroužky česneku
3 vařená vejce
toastový chléb
pažitka
Špenát rozmrazíme a vymačkáme z něj šťávu. Přidáme žloutky, rozmačkaný česnek, mouku, sůl, pepř a dobře promícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny a potom vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 20 minut při teplotě 170 °C.
Na náplň nakrájíme sýr na drobné kostičky, cibuli najemno, rajčata, šunku a pažitku na co nejmenší kousky a smícháme je s majonézou. Podle potřeby osolíme.
Smícháme nastrouhaný sýr s takovým množstvím majonézy, aby vznikl hustý krém a dochutíme prolisovaným česnekem.
Špenátový plát rozkrojíme na polovinu. Na jeden z plátů špenátového těsta rozetřeme polovinu náplně a na něj složíme vrstvu z toastového chleba. Na tu rozetřeme zbytek náplně, přikryjeme druhým plátem špenátového těsta a potřeme majonézovým strouhaným sýrem. Ozdobíme plátky vařeného vejce a nasekanou pažitkou.
Nakrájíme na kostky a podáváme.
Náš tip
Vajíčka položíme těsně před podáváním, případně je můžeme zalít želatinou.
Ohodnoťte tento recept: