Zeleninová jídla

Zelené fazolky s teriyaki omáčkou a žampiony

500 g zelených fazolek
250 g čerstvých žampionů
1 červená cibule
3 lžíce másla
1 lžička mletého česneku
60 ml teriyaki omáčky
1 lžíce sezamových semínek

V pánvi na středním plamenu rozpustíme máslo. Přidáme zelené fazolky, cibuli a na plátky nakrájené žampiony. Vaříme, dokud nezačnou měknout (asi 4 až 5 minut).

Přidáme česnek, promícháme, přidáme teriyaki omáčku a vaříme ještě asi 5 minut. Fazolky by měly být na skus, nerozvařené.

Posypeme sezamovými semínky. Ihned podáváme jako přílohu k masu. Dobře chutnají samostatně nebo se sázeným vejcem.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl