
250 g žampionů
1 stonek řapíkatého celeru
1 vejce
50 g modrého sýra
50 g tvrdého strouhaného sýra
2 – 3 ks sušených rajčat v oleji
máslo
sůl
mletý černý pepř
Žampiony očistíme a ulomíme z nich nožičky.
Do rendlíku si dáme kousíček másla. Nožičky žampionů nakrájíme na maličké kostičky a orestujeme na másle. Přidáme na maličké kostičky nakrájený stonek řapíkatého celeru a na kousíčky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji. Vše společně asi 5 minut dusíme.
Přidáme vajíčko a necháme zatuhnout do řidší smaženice. Směs odstavíme, přidáme nastrouhané sýry a promícháme. Směsí plníme kloboučky žampionů a pokládáme je na pekáček, který jsme vymazali máslem. Zapékáme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut.
Podáváme s bramborem, zeleninou připravenou na másle či zeleninovým salátem.
Ohodnoťte tento recept: