Zeleninová jídla

Celerové flíčky se zelím

800 g celeru
4 vejce
300 g cibule
400 g kysaného bílého zelí
400 g slaniny nebo uzeného masa
40 g sádla
lžíce cukru
sůl
pepř

Celer nastrouháme najemno, smícháme s vejci, osolíme a upečeme rozetřené na 2 plechy vystlané pečicím papírem. Vkládáme do vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a pečeme 15 – 20 minut.

Necháme trochu vychladnout. Sloupneme papír a nakrájíme na kostky. Máme hotové bezlepkové flíčky.

V průběhu pečení dáme na pánev cukr a rozpustíme na karamel. Přidáme zelí i se šťávou a necháme ho vydusit dosucha a doměkka. Podle potřeby osolíme a dobře opepříme. Chuť by měla být sladkokyselá s pepřovou tečkou.

Na sádle si dozlatova opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli.

Při podávání smícháme fleky, slaninu s cibulkou (včetně omastku) a dušené zelí. Osolíme a opepříme podle chuti.

Nevypadá to jako nejvzhlednější jídlo, ale je naprosto skvělé.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl