Maso

Nakládaný česnekový bok

1 kg libového bůčku
5 ks bobkového listu
28 stroužků česneku
1 lžička grilovacího koření
1 lžička kari koření
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mletého pepře
5 kuliček černého pepře
sůl
1 lžíce worcestrové omáčky
pár kapek tabasca nebo špetka chilli

Dáme si vařit vodu se solí, 12 stroužky česneku, bobkovým listem a celým pepřem. Jakmile voda vře, vložíme bůček a uvaříme doměkka. V tlakovém hrnci to trvá půl hodiny, v obyčejném hodinu.

Proč se vkládá do horké vody? V horké vodě se bílkovina srazí a maso uzavře a zůstane pěkně šťavnaté. Naopak, když vaříme vývar, dáváme maso do studené vody, aby pustilo šťávu do vody a měli jsme vývar co nejkvalitnější.

Mezitím si rozmixujeme nebo utřeme zbylý česnek s kořením a vytvoříme kašičku, kterou potřeme ještě horký uvařený bůček. Zabalíme ho do alobalu a vychlazený necháme v lednici uležet 7 dní.

Krájíme na plátky a podáváme jako studené občerstvení.

Ohodnoťte tento recept: 

64 hlasů

Další recepty Celý díl