Pizza závin


500 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
1 lžičku cukru
300 ml mléka
80 ml oleje
150 g uzeného sýra
200 g sýra typu eidam
300 g šunky
1 kelímek zakysané smetany
plátky slaniny
2 stroužky česneku
1 cibule
1 malá plechovka kukuřice
pizza koření
1 vejce
Droždí rozmělníme ve 100 ml vlažného mléka, přidáme cukr a necháme 10 – 15 minut stát. Do misky nasypeme mouku smíchanou se solí. Do středu uděláme důlek, přidáme vejce, kvásek, zbylé mléko, olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny. Obě poloviny roztáhneme na tenčí pláty. Smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a pepřem.
Oba pláty potřeme smetanovou směsí, položíme plátky šunky, plátky sýra, kukuřici, strouhaný sýr a zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme ještě posypat libovolným kořením či bylinkami. Pečeme na plechu vystlaném pečicím papírem 30 minut při teplotě 180 °C.
Náš tip
Připravíme závin při úklidu lednice a zpracujeme všechny zbytky. Syrové maso opečeme na pánvi, ochutíme, nakrájíme na plátky a vložíme do závinu.
Ohodnoťte tento recept: