Řezy z bílé čokolády, kokosu a citronu


200 g másla
5 velkých vajec
170 g moučkového cukru
160 g rýžové mouky nebo 200 g hladké mouky
40 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml smetany
citronová šťáva a kůra ze 2 citronů
Na bílou čokoládu a kokosový krém
200 g bílé čokolády
200 ml smetany ke šlehání
200 g sušeného kokosu
50 g kokosu na ozdobuforma o velikosti 24 x 24 cm
Formu na pečení o rozměrech 24 x 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.
Předehřejeme troubu na teplotu 180 °C.
Máslo šleháme s cukrem do pěny, až zdvojnásobí objem (trvá to asi 7 minut). Postupně přidáme vejce. Každé vejce šleháme asi minutu.
Přidáme na dvakrát mouku, smetanu i mleté mandle. Nakonec prášek do pečiva, citronovou šťávu a kůru. Těsto nalijeme do formy na pečení. Pečeme přibližně 40 minut. Po vychladnutí dortu si připravíme polevu.
Čokoládu a smetanu vložíme do rendlíku a na mírném ohni rozpustíme. Stále mícháme a jakmile je směs dobře propojená, odstavíme ji z ohně. Přidáme kokos a dobře promícháme. Ještě horkou hmotu přeneseme na dort. Rovnoměrně rozetřeme a vložíme na 30 minut do chladničky ztuhnout. Posypeme zbylým kokosem.
Podáváme s jahodovým coulis!
Ohodnoťte tento recept: