Saláty
Kapustový salát s hruškou


400 g kapusty
1 hruška
hrst vlašských ořechů
100 g anglické slaniny2 lžíce dijonské hořčice
šťáva z limetky
3 lžíce olivového oleje
sůl
růžový pepř
Kapustu nakrájíme na proužky a povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Schladíme v ledové vodě a necháme okapat. Kapusta zůstane krásně zelená a křupavá. Na pánvi opečeme nasucho ořechy a opražíme slaninu.
Hrušku nakrájíme na kostičky a zakapeme limetkovou šťávou. Do mísy nalijeme olej, smícháme s hořčicí i zbytkem limetkové šťávy, osolíme a prošleháme. Směs musí být homogenní a hustá.
Přimícháme kapustu, hrušku, ořechy, nedrcený pepř a promícháme. Nakonec přidáme slaninu.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů