Polévky

Kapustová krémová polévka

1 cibule
1 mrkev
kus celeru
košťály z kapusty
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
500 g brambor
1 l vývaru
8 plátků anglické slaniny
200 g kapusty
sůl
pepř

Cibuli, mrkev, košťály z kapusty, celer a česnek oloupeme, nakrájíme nebo nasekáme v robotu.

Ve větším hrnci na oleji osmahneme zeleninu. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme osmahnout.

Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme uvařit doměkka. Plátky slaniny překrojíme na čtvrtiny a slaninu vysmažíme na suché pánvi dokřupava. Kapustu nakrájíme na proužky, povaříme 3 minuty v osolené vodě a schladíme v ledové vodě, aby kapusta zůstala pěkně zelená a křupavá.

Polévku rozmixujeme dohladka a vmícháme proužky kapusty. Povaříme ještě pár minut, aby kapusta zvláčněla. Dochutíme solí a pepřem.

Servírujeme s opraženou slaninou.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl