Zeleninová jídla

Tataráček z červené řepy

3–4 červené řepy
2–4 stroužky česneku
1 střední červená nebo bílá cibule
2 lžíce oleje
2 lžičky pikantní hořčice
2 lžičky kvalitního pikantního kečupu
1–2 lžičky sójové omáčky
1–2 lžičky worcesterské omáčky
sůl
čerstvě mletý pepř

Řepu umyjeme, neoloupanou uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky, česnek prolisujeme. Řepu oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme cibuli, česnek, hořčici, kečup a postupně omáčky i koření. Vše řádně promícháme a dochutíme.

Pomazánku necháme alespoň půl hodiny uležet.

Podáváme na topinkách smažených na sádle (nebo opečených na sucho) potřených česnekem.

Jak správně uvařit červenou řepu

Řepu před vařením dobře umyjeme, abychom odstranili zbytky zeminy. Očištěnou řepu vložíme do studené vody, kterou můžeme mírně osolit. Vaříme do změknutí. Zda je uvařená, zjistíme zapíchnutím špejle. Uvařenou řepu zchladíme ve studené vodě. Ještě vlažnou oloupeme! Tak se dobře loupe.

Ohodnoťte tento recept: 

50 hlasů

Další recepty Celý díl