

400 g vařené cizrny
180 g banánů
3 vejce
90 g sladidla (med, březový cukr, čekankový sirup, cukr)
40 g holandského kakaa
1 lžička jedlé sody
Krém
100 g hořké čokolády
500 g měkkého tvarohu (ne vanička)ovoce na ozdobu
Cizrnu si namočíme alespoň na 12 hodin, potom slijeme vodu a v nové vodě uvaříme doměkka. Když cizrnu vaříme v nové vodě, zbavíme se nadýmavých látek, které luštěniny obsahují.
Do mixéru vložíme všechny suroviny na těsto a rozmixujeme do hladké konzistence. Vlijeme do malé dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C přibližně 35 minut.
Na krém si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, kterou smícháme s tvarohem a vyšleháme v hladký krém. Podle chuti dosladíme.
Krém naneseme na vychladlý korpus, necháme v lednici ztuhnout a zdobíme nejlépe čerstvým ovocem těsně před podáváním.
Náš tip
Hořkou čokoládu můžeme nahradit také bílou, pokud preferujeme světlý krém.
Ohodnoťte tento recept: