Moučníky a cukroví

Popraskané kokosovopomerančové sušenky

80 g cukru krupice
90 g strouhaného kokosu
240 g prosáté hladké mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 vejce
60 g měkkého másla
šťáva z 1/2 BIO pomeranče
kůra z 1 celého BIO pomeranče

150–200 g prosátého moučkového cukru na obalení

Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny pomocí šlehací metly v kuchyňském robotu.

Mezitím v míse smícháme kokos, mouku a prášek do pečiva. Přidáme celá vejce, pomerančovou šťávu i kůru. Vše promícháme a rukou zpracujeme vláčné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 15 minut do lednice.

Plech vyložíme pečicím papírem. Prosejeme moučkový cukr. Můžeme do něj přidat semínka z vanilkového lusku.

Troubu rozehřejte na teplotu 160 °C.

Z těsta tvarujeme malé kuličky, asi jako menší vlašský ořech (během pečení nabydou). Každou kuličku obalíme v prosátém moučkovém cukru a položíme na plech. Pečeme 15–20 minut.

Až těsto zpevní, sušenky začnou praskat a mírně zezlátnou. Na povrchu budou křupavé a uvnitř vláčné. Necháme je vychladnout a složíme do uzavřené nádoby. Uchováváme je v chladu.

Ohodnoťte tento recept: 

132 hlasů

Další recepty Celý díl