380 g očištěného zázvoru
7 lžic medu
1 citron
650 ml kvalitní vodky

Případně na dochucení
2 lžičky medu
šťáva ze čtvrtky citronu

Zázvor nastrouháme nahrubo a dáme do skleněné lahve se širším hrdlem. Přidáme šťávu z jednoho celého citronu, můžeme přidat i trochu citronové kůry, přilijeme med a vodku. Lahev protřepeme, aby se chutě promíchaly. Necháme louhovat při pokojové teplotě po dobu nejméně 2 týdnů.

Po dvou týdnech scedíme přes sítko a lžící z něj vymačkáme všechnu šťávu, kterou zázvor mezitím nasál. Opravdu dobře vymačkáme.

Dochutíme medem a citronem, pokud je potřeba. Já obvykle přidám 2 lžičky medu a citron.

Zázvor nevyhazujeme, ale spotřebujeme do horkého nápoje. Zalijeme ho horkou vodou a přidáme med i citron.

Ohodnoťte tento recept: 

79 hlasů

Další recepty Celý díl