Moučníky a cukroví

Míša řezy bez mouky

5 vajec
100 g cukru krystal
50 g kakaa holandského typu
1 jemný tvaroh (vanička)
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru

Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C a plech potáhneme pečicím papírem. Oddělíme bílky a žloutky.

Žloutky šleháme se 100 g cukru, dokud nedostaneme světlý krém

Bílky vyšleháme na pevný sníh.

Do žloutkové směsi vmícháme 50 g holandského kakaa a opatrně zapracujeme také bílky. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme přibližně 8 minut.

Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.

Do ušlehané šlehačky přišleháme tvaroh a vanilkový cukr.

Korpus rozpůlíme dlouhým nožem! Jednu polovinu potřeme krémem, druhou přiklopíme a necháme celek před podáváním vychladnout.

Povrch můžeme polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Ohodnoťte tento recept: 

120 hlasů

Další recepty Celý díl