Míša řezy bez mouky


5 vajec
100 g cukru krystal
50 g kakaa holandského typu
1 jemný tvaroh (vanička)
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C a plech potáhneme pečicím papírem. Oddělíme bílky a žloutky.
Žloutky šleháme se 100 g cukru, dokud nedostaneme světlý krém
Bílky vyšleháme na pevný sníh.
Do žloutkové směsi vmícháme 50 g holandského kakaa a opatrně zapracujeme také bílky. Těsto rozetřeme na připravený plech a pečeme přibližně 8 minut.
Vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.
Do ušlehané šlehačky přišleháme tvaroh a vanilkový cukr.
Korpus rozpůlíme dlouhým nožem! Jednu polovinu potřeme krémem, druhou přiklopíme a necháme celek před podáváním vychladnout.
Povrch můžeme polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Ohodnoťte tento recept: