Krůtí maso s parmezánovou omáčkou
400 g krůtích stehen (řízky)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhaného parmezánu
sůl
čerstvě mletý pepř
Omáčka
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2–3 stroužky česneku
300 ml kuřecího vývaru
125 ml smetany ke šlehání
4 lžíce strouhaného parmezánu
2 lžíce kaparů nebo zelených oliv
1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s lžící vody
2–3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky
V misce promícháme mouku s parmezánem. Maso osolíme, opepříme a obalíme v moučné směsi.
Do pánve dáme olej i máslo a rozehřejeme. Maso opečeme dozlatova. Pečeme pozvolna, aby bylo dobře propečené, asi 3–4 minuty z každé strany. Potom přeneseme na vyhřátý talíř a udržujeme v teple.
Do pánve dáme nasekaný česnek a opečeme ho. Pozor, aby se nespálil a nezhořkl! Stáhneme oheň na minimum, vlijeme mléko či smetanu a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, vmícháme parmezán a kapary nebo nasekané zelené olivy. Povaříme asi 3 minuty do zhoustnutí.
Pokud je omáčka příliš řídká, přidáme do ní škrob promíchaný s lžící vody a chvilku za stálého míchání povaříme.
Omáčku ochutíme citronovou šťávou, a ještě minutku vaříme, aby se spojila.
Vložíme maso i se šťávou, kterou pustilo, zpět. Necháme ho prohřát a podáváme se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobíme kapary, plátky citronu a petrželkou.
Náš tip
Velmi dobře chutná s dýní hokkaidó.
Ohodnoťte tento recept: