Maso

Krkovička pečená s jablky

4 silnější plátky krkovičky
2 cibule
100 g anglické slaniny
4 jablka
4 beraní rohy
4 stroužky utřeného česneku
lžíce pikantní hořčice
200–250 ml piva
sůl
pepř
lžíce sádla

Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodinky odležet. Pekáček vymažeme sádlem, na dno položíme cibuli a jablka nakrájená na plátky. Přidáme celé beraní rohy a mírně osolíme.

Na tento základ položíme maso, které osolíme. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Posypeme slaninou nakrájenou na proužky a pekáček přikryjeme.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150 °C 2–2,5 hodiny. Maso musí být úplně měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.

Tento recept lze připravit i v pomalém hrnci.

Servírujeme s bramborovou kaší, vařenými brambory, které můžeme promíchat s upečenou cibulí a jablky. Beraní rohy před podáváním vyjmeme.

Náš tip

Přidáme do pekáčku 1 jablko na porci a podáváme jen s jablky pečenými s cibulí a beraními rohy.

Ohodnoťte tento recept: 

72 hlasů

Další recepty Celý díl