Moučníky a cukroví

Cuketový perník

3 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru krupice
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžičky sody bikarbony
2 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
1 lžička perníkového koření
špetka soli
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
2 vejce
2 lžíce povidel
2 lžíce rumu
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety

Nejdříve si smícháme všechny suché suroviny. Postupně přidáme suroviny tekuté (mléko, olej, vajíčka, rum) a povidla. Promícháme a do takto připraveného základu přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu.

Připravíme si vyšší plech, vyložíme ho pečicím papírem a nalijeme těsto.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 30–40 minut. Povrch těsta můžeme posypat drcenými ořechy.

Pokud máme raději perník s čokoládovou polevou, smícháme 2 lžíce povidel s rumem a potřeme jimi perník. Potom povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Ohodnoťte tento recept: 

136 hlasů

Další recepty Celý díl