Různé
Chlebové dalamánky


5 krajíců tvrdého chleba
voda
1/2 kostky droždí
1/2 kg hladké mouky
hrubá sůl
kmín
Tvrdé krajíčky chleba rozmočíme ve vodě, nejlépe přes noc. Vody dáme tolik, aby byl chléb zakrytý. Potom rozmixujeme. Do vzniklé kaše přidáme droždí a hladkou mouku. Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vykrajujeme pomoučenou lžící malé bochánky. Rukou je upravíme do tvaru dalamánku. Klademe je na vymaštěný plech. Nožem je nahoře nařízneme, potřeme vodu a posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme v troubě přibližně 25 minut při teplotě 200 °C.
Doporučujeme do trouby vložit plech s vodou.
Ohodnoťte tento recept:
92 hlasů