MasoZeleninová jídla

„Segedín” s cuketou

500 g vepřové plece nebo horního krůtího stehna
400 g očištěné cukety bez měkkého středu
1 větší jemně nastrouhaná syrová brambora
1 cibule
2 lžíce gulášového koření
1 lžíce sádla
200 ml smetany ke šlehání
masový vývar nebo voda
2 bobkové listy
2 lžíce octa
2 lžičky cukru
sůl

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo, brambor najemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy, osmahneme maso a přidáme gulášové koření.

Zamícháme, zalijeme asi půl litrem vývaru nebo vody (aby bylo maso zakryté) a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme dusit doměkka. Osolíme.

Do měkkého masa přidáme nastrouhanou bramboru a povaříme. Přidáme nastrouhanou cuketu, cukr a ocet. Přilijeme smetanu a už jen krátce povaříme. Dochutíme.

Podáváme tradičně s knedlíkem nebo zcela netradičně s bramborovou kaší.

Náš tip

Pokud chceme toto jídlo bez masa – nahradíme ho vařenou cizrnou.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl