Kokosový cheesecake s čokoládovou ganache


250 g kokosových sušenek
100 g rozpuštěného másla
Krém
250 g tvarohu
100 g smetanového termizovaného sýra
200 ml smetany ke šlehání
1/2 plechovky kokosového krému
100 g strouhaného kokosu
2 lžíce cukru moučky
Ganache
100 g vysokoprocentní čokolády
100 ml smetany ke šlehání
Kokosové sušenky rozemeleme nebo rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno dortové formy si vyložíme pečicím papírem. Sušenkové těsto stejnoměrně a pořádně umačkáme. Dáme do trouby vyhřáté na teplotu 175 °C a pečeme 10 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout korpus i formu.
Na krém smícháme ve šlehači všechny suroviny. Jako poslední přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí.
Na vychladlý korpus rozetřeme našlehaný krém, uhladíme povrch a dáme do lednice.
Rozehřejeme smetanu a rozpustíme v ní čokoládu. Nalijeme na kokosový krém. Necháme v lednici chladit minimálně 12 hodin.
Náš tip
Kokosový krém vyrobíme i z kokosového mléka, když ho dáme na den do lednice a potom odebereme jen tuhou část. Kokosovou vodu přidáme do smoothie nebo do polévky.
Ohodnoťte tento recept: