Luštěniny a obiloviny

Karbanátky z červené čočky

1 hrnek červené čočky
1 šalotka
2 stroužky česneku
petrželová nať
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce mouky (špaldová, cizrnová)
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
špetka chilli
1 lžíce citronové šťávy

Čočku namočíme do horké vody a necháme namočenou alespoň dvě hodiny nebo nejlépe přes noc.

Mouka je nejlepší cizrnová, ale hodí se i hrachová, špaldová nebo jakákoliv, kterou máme doma.

Troubu rozehřejme na teplotu 200 °C. Plech vysteleme papírem na pečení. Cibuli a česnek rozmixujeme a potom krátce promixujeme i petrželovou nať.

Přidáme scezenou čočku, olej, mouku, sůl, koření, citronovou šťávu a rozmixujeme.

Formujeme malé karbanátky, které pečeme asi 20 minut dozlatova.

Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem a bylinkovým nebo česnekovým dipem.

Ohodnoťte tento recept: 

28 hlasů

Další recepty Celý díl