Zeleninová jídla

Pomazánka z pečené mrkve

3 větší mrkve
2 paličky česneku
200 g sýra typu lučina
sůl
čerstvě mletý pepř
bylinky dle chuti
olej
sezam, slunečnicová semínka, klíčky

Troubu rozehřejeme na teplotu 180 °C.

Mrkev očistíme. Paličky česneku pouze rozřízneme na půl. Zeleninu vložíme do pekáčku a celou ji zakapeme olejem (nejlépe olivovým), posolíme a opepříme.

Pečeme do změknutí, přibližně 60 minut.

Upečenou zeleninu necháme úplně vychladnout. Potom ji rozmačkáme vidličkou na prkénku. Mrkev můžeme rozmixovat, pokud chceme hladkou konzistenci pomazánky. Nakonec smícháme se sýrem, dosolíme, dochutíme bylinkami a zdobíme sezamem a klíčky.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl