Kváskový chléb s grilovanou zeleninou a smetanovým sýrem


240 g smetanového sýra typu lučina
6 krajíců kváskového chleba
1 malá cuketa
1 paprika kapie
1 větší mrkev
2 lžíce olivového oleje
1/4 lžičky soli
pepř
5 snítek tymiánu
1/2 hrnku slunečnicových a dýňových semínek
2 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
hrst rukoly
Smícháme med, hořčici a sůl na dresing.
Zeleninu nakrájíme na menší kousky a mrkev škrabkou na plátky. Na pánvi osmahneme slunečnicová a dýňová semínka a odložíme je stranou. Rozpálíme olivový olej a osmahneme zeleninu. Trvá to asi 5 minut. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Necháme vychladnout.
Vychladlou zeleninu promícháme s dresinkem. Chleby namažeme sýrem, na každý chléb položíme pár lístků rukoly, opečenou zeleninu a pokapeme medovohořčičným dresingem. Posypeme praženými semínky.
Náš tip
Zelenina vydrží v lednici několik dnů a takový chléb je skvělou snídaní, výbornou svačinkou i lehkou večeří!
Jeden krajíc 100% nikdy nestačí…
Ohodnoťte tento recept: