Italské slunce


2 listová těsta
100 g sušených rajčat v oleji
60 g kaparů
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
50 g parmezánu
1 vejce
Listové těsto vyválíme do kruhu nebo z vyváleného kruh vykrojíme. Okapaná rajčata, kapary a česnek nasekáme nadrobno. Smícháme s olejem a tymiánem, osolíme a opepříme.
Doprostřed kruhu těsta naneseme směs a nastrouháme na ni parmezán. V misce rozmícháme vaječný žloutek s vodou a potřeme jím zbývající okraj těsta.
Z druhého listového těsta vyřízneme stejně velký kruh a ten přitlačíme dobře prsty přes první těsto s náplní, aby se kraje těst spojily.
Ve středu si naznačíme skleničkou kruh, do kterého nebudeme krájet. Pak nožem nebo rádýlkem nakrájíme paprsky do listového těsta až po kraj naznačeného kruhu. Každý paprsek třikrát otočíme do spirály.
Celý koláč potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.
Pečeme při teplotě 190 °C 25 až 30 minut nebo dozlatova. Vyjmeme z trouby a před servírováním necháme několik minut vychladnout.
Podáváme jako občerstvení pro hosty.
Ohodnoťte tento recept: