Zeleninová jídla

Naložené ředkvičky

12 ředkviček
100 ml jablečného octa
100 ml vody
1–2 lžíce cukru
1/2 lžičky soli

možné je přidat
hořčičná semínka
koriandr
černý pepř
chilli vločky

Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka nebo nakrouháme na robotu nebo mandolíně. Vložíme do sklenice a zalijeme horkým nálevem. Necháme zchladnout při pokojové teplotě. Potom je uzavřeme, vložíme do lednice a necháme je v ní alespoň pár hodin.

Vydrží nám tam týden až dva.

Hodí se jako doplněk k asijským pokrmům s rýží nebo všude tam, kam bychom dali kyselé okurky. Ozvláštníme s nimi chlebíčky i jednohubky a báječně se hodí do baget či obložených chlebů. Vyniknou na sýrovém nebo uzeninovém prkénku.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl