Ryby a mořské plody

Tuňákové muffiny

4 vejce
100 ml mléka nebo smetany na vaření
2 lžíce olivového oleje
240 g tuňáka z konzervy bez nálevu
200 g nastrouhané cukety
1 jemně nastrouhaná mrkev
1 malá konzerva kukuřice
1 hrnek mouky z ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
100 g nastrouhané mozzarelly
2 jarní cibulky
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
čerstvě mletý pepř

Vejce, mléko a olej prošleháme v misce. Přidáme tuňáka i s nálevem, cuketu, mrkev, kukuřici, mouku, kypřicí prášek, mozzarellu, cibuli a petrželku. Osolíme, opepříme a krátce promícháme, jen aby se vše spojilo.

Těsto rozdělíme do muffinových formiček a pečeme 25–30 minut při teplotě 180 °C. Necháme 5 minut chladnout a vyjmeme z formy.

Podáváme jako svačinku, občerstvení pro návštěvu, letní oběd nebo večeři doplněnou o zeleninový salát.

Ohodnoťte tento recept: 

38 hlasů

Další recepty Celý díl