Moučníky a cukroví

Banánový chlebíček

100 g arašídového másla pokojové teploty
100 g cukru krupice
5 větších banánů
100 ml kysaného podmáslí
80 ml oleje
2 vejce
4 lžíce holandského kakaa
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
125 g hladké mouky
citronová šťáva

2 lžíce arašídového másla na ozdobu

Troubu zapneme na teplotu 180 °C. Větší formu na biskupský chlebíček vyložíme namočeným pečicím papírem.

Arašídové máslo utřeme s cukrem. Postupně zašleháme vejce, 4 nakrájené banány, kakao, podmáslí, olej, sůl, sodu a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mouku.

Těsto nalijeme do formy a uprostřed ozdobíme posledním banánem, který jsme nakrájeli na kolečka. Banán zakápneme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Pečeme 50–60 minut.

Necháme vychladnout na mřížce a vyklopíme.

Jemné arašídové máslo rozehřejme ve vodní lázni a pokapeme jím vyklopený chlebíček.

Arašídové máslo se prodává hrubé s kousky arašídů, to se hodí do těsta, jemné máslo zase na ozdobu. Ale bohatě postačí koupit jen jednu sklenici jemného másla a použít ji do těsta i na ozdobu.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl