Banánový chlebíček


100 g arašídového másla pokojové teploty
100 g cukru krupice
5 větších banánů
100 ml kysaného podmáslí
80 ml oleje
2 vejce
4 lžíce holandského kakaa
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
125 g hladké mouky
citronová šťáva2 lžíce arašídového másla na ozdobu
Troubu zapneme na teplotu 180 °C. Větší formu na biskupský chlebíček vyložíme namočeným pečicím papírem.
Arašídové máslo utřeme s cukrem. Postupně zašleháme vejce, 4 nakrájené banány, kakao, podmáslí, olej, sůl, sodu a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme mouku.
Těsto nalijeme do formy a uprostřed ozdobíme posledním banánem, který jsme nakrájeli na kolečka. Banán zakápneme citronovou šťávou, aby nezhnědl. Pečeme 50–60 minut.
Necháme vychladnout na mřížce a vyklopíme.
Jemné arašídové máslo rozehřejme ve vodní lázni a pokapeme jím vyklopený chlebíček.
Arašídové máslo se prodává hrubé s kousky arašídů, to se hodí do těsta, jemné máslo zase na ozdobu. Ale bohatě postačí koupit jen jednu sklenici jemného másla a použít ji do těsta i na ozdobu.
Ohodnoťte tento recept: