Polévky

Zeleninová detoxikační polévka

1 střední cibule
1 velká mrkev
2 stonky celeru
1 červená paprika
4 stroužky česneku
2 hrnky mražených zelených fazolí
400 g konzervovaných rajčat
¼ hlávky zelí
1,5 l vody
1 lžíce olivového oleje
1 a ½ lžičky sušeného oregana
1 lžička sušené bazalky
½ lžičky sušeného tymiánu
1 lžička soli
½ lžičky drceného černého pepře
2 lžičky čerstvé petrželky

Omyjeme a nakrájíme cibuli, mrkev, celer a zelí. Opepříme. Restujeme na rozpáleném oleji 3 až 5 minut. Potom přidáme česnek a fazole. Ještě chvíli necháme restovat. Zalijeme vodou, přidáme rajčata se šťávou a bylinky kromě petrželky.

Vaříme asi 25 minut.

Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl