Různé

Jogurtové langoše

Těsto

1 kg hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička soli
1 kostka čerstvého droždí
500 ml vlažného mléka
200 ml bílého jogurtu
3 lžíce oleje

Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a důkladně rozmícháme. V robotu nebo míse smícháme s ostatními surovinami a dobře prohněteme. Těsto vložíme do vymaštěného igelitového sáčku a dobře uzavřeme. Vložíme do lednice. Těsto v lednici kyne a pracuje, proto musí být sáček o dost větší, než je těsto.

Necháme vykynout do druhého dne. Potom si odebíráme kousky, které vytvarujeme do kuličky. Necháme v kuchyni 10–15 minut nadechnout, pak z kuličky vytáhneme langoš, který smažíme v dobrém oleji dozlatova. Langoš by měl v oleji plavat, aby se dobře usmažil.

Potíráme směsí česneku utřeného se solí a rozředěného vodou, sypeme strouhaným sýrem nebo mažeme zakysanou smetanou a sypeme sýrem. Jak jen je libo.

Půlka langoše potřená na závěr povidly má také něco do sebe.

Těsto vydrží v lednici 5 dnů, takže se mohou smažit postupně podle chuti, počtu strávníků nebo jejich příchodů a odchodů.

Z těsta jde upéct i skvělou pizzu.

Ohodnoťte tento recept: 

84 hlasů

Další recepty Celý díl