Nepečený dort Zebra
260 g kakaových sušenek (například věnečky)
170 g másla
500 g zakysané smetany 18 %
200 g sladkého kondenzovaného mléka
4 dl šlehačky min. 32%
80 g želatinového ztužovače pro přípravu dezertů za studena
20 g vanilkového cukru
60 g holandského kakaa
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno formy vysteleme pečicím papírem a navrstvíme směs z másla a sušenek, kterou upěchujeme. Množství je na formu o průměru 22–24 cm.
Šlehačku vyšleháme dotuha. Zakysanou smetanu smícháme s kondenzovaným mlékem, dobře promícháme a zlehka vmícháme šlehačku.
Nakonec přidáme želatinový ztužovač, který jsme rozmíchali ve 150 ml studené vody.
Do druhé misky odlijeme 600 g směsi a vmícháme do ní vanilkový cukr.
Do zbytku pak přidáme holandské kakao, které dobře promícháme, aby v krému nebyly hrudky.
Doprostřed formy nalijeme 9 lžic kakaového krému a do nich opět do středu 8 lžic světlého krému. Postupně pak po 8 lžících opakujeme až do vypotřebování krému.
Pomocí špejle vytvoříme vzor – postupujeme od krajů ke středu.
Ohodnoťte tento recept: